tisdag 18 mars 2008

Three Cheers For Our Side!

På onsdag den 19 mars blir det åter en tur till golden för att sitta på deras sköna pallar och njuta av god musik. Eller ja, det är ju vi som spelar musiken, men vi kommer ändå att njuta av den. Med en beer, en prilla och gott sällskap.

Till imorgon ber jag att få peppa lite för ett fint japanskt band, som ni säkert redan har lyssnat på, men jag gör det ändå.

Flipper’s Guitar! Det finaste ljud som lämnat Japans gränser i början på nittiotalet. Keigo Oyamada och Kenji Ozawa grundade detta band 1989 i Tokyo Japan. Deras första album lät de döpa Three Cheers For Our Side, det följande Camera Talk och det sista Doctor Head’s World Tower. Det sista gavs ut 1993, samma år som de valde att gå skilda vägar. Genom all deras musik är referenserna till brittisk jangle, britpop och sextiotal genomgående. Inte minst i låtar med titlar som Goodbye Our Pastel Badges. Ljudet är varmt, sött och glatt. Man märker lätt att deras största inspiration var Beach Boys, Aztec Camera och Orange Juice. Kenji Ozawa var förresten den som har haft den mest framgångsrika solokarriären av dem, hans artistnamn är Cornelius.




1 kommentar:

Johan sa...

Hhahaha! Gött att ni har gaddat ehoppa er igen! inte för att bloggen intresserar mig. kanske om ni börjar skriva om progressiv metal eller nåt. :P



/JW